• Placeholder Image
    • Placeholder Image
    • Domaine Laurent Pere Et Fils Bourgogne AOC Passetoutgrains
    • Francja | Burgundia
      Domaine Laurent
      Czerwone | Wytrawne
    • Tradycyjna mieszanka 2/3 Pinot Noir i 1/3 Gamay. Lekkie, świeże i łatwe w piciu, jak można oczekiwać od przyjemnego Passetoutgrain. Na podniebieniu rześkie z przyjemnym owocowym charakterem i harmonijnym finiszem. Umiarkowanie intensywne z mineralnym rdzeniem. Wino jest w całości przechowywane w stalowych kadziach.
  • Placeholder Image
    • Placeholder Image
    • Domaine Laurent Chablis AC
    • Francja | Burgundia
      Domaine Laurent
      Białe | Wytrawne
    • Wino o jasno słomkowym kolorze. Charakteryzuje się dobrą równowagą i złożonością. W smaku świeże, lekkie, soczyste z długim finiszem. W aromacie dominują cytrusy; limonka, gruszka, ananas z mineralnymi akcentami. Przyjemnie owocowe i wytrawne, o dobrej strukturze. Idealnie komponuje się z owocami morza
  • Placeholder Image
    • Placeholder Image
    • Domaine Laurent Chablis Premier Cru Fourchaume AC
    • Francja | Burgundia
      Domaine Laurent
      Białe | Wytrawne
    • To jasnozłote Fourchaume, które mieni się zielenią w świetle, odsłania świeży zapach, łączący zielone jabłka, cytrusy z nutą krzemienia. W ustach ukazuje swoją piękną finezję, elegancję z przyjemną kwasowością i wspaniałą mineralną trwałością. Wino, które może leżakować w piwnicy przez wiele lat i równie dobrze komponuje się z owocami morza takimi jak ostrygi oraz rybami. Winogrona dojrzewają przez wiele miesięcy…
  • Placeholder Image
    • Placeholder Image
    • Domaine Laurent Nuits-Saint-Georges Numero 1 V.V. AOC
    • Francja | Burgundia
      Domaine Laurent
      Czerwone | Wytrawne
    • Wyprodukowane ze starych winorośli wino z Nuits-Saint-Georges Village podkreśla kunszt Dominique'a Laurenta. Jego aromat jest intensywny i złożony. Dominuje wiśnia, porzeczka, lukrecja oraz nuty zwierzęce. W smaku ukazuje połączenie mocy i finezji. Elegancki, złożony charakter i bogaty smak na podniebieniu. Kilkuletnie leżakowanie pozwoli winu rozwinąć pełnię jego potencjału. Polecamy podawać do wołowiny po burgundzku. Wino dojrzewało w beczkach